Boeltjes Mexicaanse ovenschotel

Ingrediënten voor 6 personen:
2 uien
1 oranje paprika
600 gram runder- of kipgehakt
2 el olijfolie
1 el vloeibare bakboter
4 el Euroma Mexicaanse tacokruiden
2 potten bruine bonen
600 gram trostomaten
1 el gesneden jalapeños (uit pot)
2 gegrilde paprika’s (uit pot)
275 gram tortillachips
geraspte kaas
150 gram mais (1 blikje)
zwarte peper
2 limoenen
4 eetrijpe avocado’s
2 el Euroma Guacamole kruiden
2 el Euroma Chimichurri kruiden

Bereiding (30-40 minuten):

  1. Verwarm de oven voor op 175 ° C. Snipper de uien en snijd de paprika in blokjes. Verhit 1 el olijfolie samen met de vloeibare bakboter en fruit de uien in ongeveer 3 minuten. Zet het vuur iets hoger en voeg het gehakt, de paprika en de Mexicaanse tacokruiden toe. Bak in 5 min. gaar.
  2. Doe de bruine bonen in een zeef en laat uitlekken. Snijdt 300 gram van de tomaten in partjes en voeg deze samen met de bonen en jalapeños toe aan het gehaktmengsel. Verwarm nog 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek dit af met de helft van de tortillachips door ze rechtop erin te steken. Strooi de geraspte kaas over de chips. Bak de schotel 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Laat de maiskorrels uitlekken in een zeef en doe ze in een kom. Snijd de gegrilde paprika’s in blokjes. Snijd de andere helft van de tomaten in blokjes en voeg deze bij de mais. Rasp de schil van 1 limoen boven de tomaten-maissalsa. Halveer de limoen en pers hem uit. Meng het sap van de hele limoen door de tomaten-maissalsa. Voeg 2 el Chimichurri, 1 el olijfolie en de gegrilde paprika’s toe.
  5. Pureer het vruchtvlees van de avocado’s met de staafmixer en meng het met de Guacamole kruiden en het sap van de andere limoen. Breng op smaak met peper.
  6. Serveer de salsa, guacamole en rest van de chips bij de ovenschotel.
tomaten-maissalsa
guacamole